samedi 16 octobre 2021

Wild molds are not safe, cultured ones give us several byproducts of their metabolism and a lesser content of carbs.

 https://www.mic.com/life/is-eating-moldy-food-dangerous-29901182


http://www.slate.fr/story/193176/manger-nourriture-moisie-risques-sante?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1AVvh8BJwZk-g-ANhqfpy7_AquRpBqJG9ZUp6wFGdvDJj_nwZ4Dp49c7M#Echobox=1633695469


https://www.diffen.com/difference/Mold_vs_Yeast


Wild or spontaneous moulds are not safe, it is hazardous to eat them. On the other hand, cultured moulds give us several byproducts of their metabolism and a lesser content of carbs in the food substrate.


Uses

Moulds are often used in the production of food and drinks, such as soy sauce, sake, Quorn, cheese, rennet and salami. They are also used in antibiotics such as penicillin, cholesterol-lowering drugs such as Lovastatin, and immunosuppressants such as cyclosporine.


Yeasts are used for producing ethanol for alcoholic beverages such as beer, as leavening agents in baking, and as a nutritional supplement for vegans. Their simple cellular structure also makes them valuable resources for geneticists, and they are used to study processes such as the cell cycle, DNA replication and recombination.





Les moisissures sauvages ou spontanées ne sont pas sans danger, il est dangereux de les manger. D'autre part, les moisissures cultivées nous donnent plusieurs sous-produits de leur métabolisme et une moindre teneur en glucides dans le substrat alimentaire.


Les usages

Les moisissures sont souvent utilisées dans la production d'aliments et de boissons, comme la sauce soja, le saké, le quorn, le fromage, la présure et le salami. Ils sont également utilisés dans des antibiotiques tels que la pénicilline, des médicaments hypocholestérolémiants tels que la lovastatine et des immunosuppresseurs tels que la cyclosporine.


Les levures sont utilisées pour produire de l'éthanol pour les boissons alcoolisées telles que la bière, comme agents levants dans la boulangerie et comme complément nutritionnel pour les végétaliens. Leur structure cellulaire simple en fait également des ressources précieuses pour les généticiens, et ils sont utilisés pour étudier des processus tels que le cycle cellulaire, la réplication et la recombinaison de l'ADN.

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