lundi 15 septembre 2014

Des décennies de conseils alimentaires qui s'effondrent

Butter: It has long been thought that consuming too much saturated fat, such as that found in butter, increases the risk of heart disease but a recent study found no significant link. 

Cheese: Once seen as a risk for heart disease, some experts now consider it is rich in fats that may be good for the body. One study found eating cheese might reduce the risk of diabetes. 

Low-fat yoghurts: The public health campaign against fat led to a huge range of lower fat products but many contained added sugar and are often not the healthiest option. 

Red wine: It contains the chemical resveratrol which has been considered to have long-term health benefits. However, a report published earlier this year found no evidence that it stops heart disease or prolongs life. 

Coffee: Once considered detrimental to heart health, it is now thought to have health benefits, including protection against type 2 diabetes and liver disease. 

Chocolate: Dark chocolate is believed to improve cardiovascular health by acting like a natural anti-inflammatory to reduce blood pressure.

http://thelowcarbdiabetic.blogspot.fr/2014/09/sugar-blamed-for-pumping-up-blood.html

 French version (largely modified)


Beurre: vous pouvez manger du beurre car les graisses saturées en quantité raisonnable n'augmentent pas le risque de maladie cardiovasculaire (MCV)
Fromage: 
En particulier les fromages d'alpage contiennent des graisses qui peuvent diminuer le risque de MCV
Les yaourts et autres produits allégés: 
outre le fait que les graisses saturées (qui ont été enlevées) des produits laitiers peuvent améliorer le profil de risque, l'addition systématique de sucre favorise la prise de poids et le diabète type 2
Vin rouge: consommé isolément il n'améliore pas le profil de risque biologique, ce n'est que combiné à l'exercice physique qu'une telle amélioration se produit
Café: loin d'être défavorable à la santé la consommation de café peut abaisser le risque de syndrome métabolique, de diabète type 2 et de surcharge graisseuse du foie
Chocolat: le chocolat noir diminue la pression artérielle, est antioxydant et améliore l'artérite des membres inférieurs. Lui attribuer une pastille couleur défavorable parait inapproprié.

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